Mesa General

Publicat a Mesa General

EL GOVERN DONARÀ 11,7 MILIONS D’EUROS A LA CAIXA EN COMPTES DE PUJAR LES RETRIBUCIONS DELS SEUS TREBALLADORS PÚBLICS

Des 16, 2019
EL GOVERN DONARÀ 11,7 MILIONS D’EUROS A LA CAIXA EN COMPTES DE PUJAR LES RETRIBUCIONS DELS SEUS TREBALLADORS PÚBLICS

Mesa General de Negociació dels Empleats Públics 13.12.19

 

El II Acuerdo para la mejora del Empleo Público y de Condiciones de Trabajo, signat per UGT el 9 de març de 2018 preveia uns increments retributius màxims per als anys 2018, 2019 i 2020, d’un 1,95%, 2,75% i 3,85% respectivament, que es dividien en una part fixa, una variable i una altra part de fons addicionals.

L’any 2018, l’increment retributiu que vam tenir i que vam veure reflectit a la nostra nòmina va ser del màxim que preveia l’Acord, un 1,95%.

Aquest any però, tot i que les quantitats sí són les màximes previstes (2,75%), una part d’aquest increment, el 0,25% lligat als fons addicionals, restava pendent de negociar. La proposta que la UGT vam fer, i en la que ens seguim mantenint, és la de distribuir de forma lineal aquest 0,25% de la nostra massa salarial anual, que ascendeix a 11,7 milions d’euros, entre tots els treballadors públics.

Els representants de l’Administració, però, fidels al seu estil negociador de no cedir ni un mil·límetre en res, han decidit unilateralment que la majoria d’aquests diners es destinin al Pla de Pensions. Davant del rebuig frontal de la part social a aquesta proposta, Funció Pública, mostrant de nou la seva nul·la capacitat negociadora, ha decidit que sigui un Acord de Govern qui finalment imposi aquesta mesura. Resumint, que serà el Govern qui decidirà pròximament si dona fins a 11,7 milions d’euros a l’entitat privada de “La Caixa”.

Si bé és cert que el Pla de Pensions forma part de la nostra massa salarial, i que es troba en suspens des del 2011, any en que el Govern va fer la darrera aportació, UGT considerem que de totes les retallades que ens han aplicat, aquest no seria el concepte més prioritari i seguim reclamant que aquestes quantitats lligades als fons addicionals es destinin a incrementar de manera directa les nostres retribucions.

També hem reclamat que el pagament del 60% pendent de la paga extra de 2013, previst a l’Acord que la UGT i CCOO vam signar l’11 de desembre de 2018, es materialitzi el primer trimestre de 2020 en un únic pagament.

Amb relació a l’aplicació del 61.6 i 61.7 del TREBEP en els processos PESCO, el Govern es manté a seguir el dictamen de la seva assessoria jurídica que estableix que l’aplicació d’aquests articles generaria inseguretat jurídica a tots els participants dels diferents processos. A més a més, per donar per finalitzat aquest punt, expressen que les bases d’aquests processos ja han estat negociades.

UGT com ja vam fer el mes de juliol i el passat mes d’octubre hem reiterat de nou a l’Administració la paralització dels processos PESCO convocats a l’espera del pronunciament del TJUE, que es preveu en les pròximes setmanes. No obstant, el Govern manté que només ajornaran la data d’examen del cos de Treball Social, mantenint el calendari dels processos ja convocats i dels que pròximament convocaran.

Respecte de les mesures de conciliació familiar i flexibilitat horària pendents de negociar, UGT hem reclamat la convocatòria del Grup de Treball creat a tal efecte per tractar la implementació de la jornada setmanal de les 35 hores i la creació d’una borsa d’hores equivalent al 5% de la jornada anual per conciliació familiar, entre d’altres. Tenim pendent de negociar una bateria important de propostes sindicals en aquesta matèria i ens emplacem a una reunió que es farà el mes de gener de 2020.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 16 de desembre de 2019

Darrera modificació el Dilluns, 16 Desembre 2019 12:59
Valorar aquest article
(1 Votar)

ASSEGURANÇA SALUT AFILIATS

flyer ugt JOOMLA

AFILIA'T !!!