INTERINS

Publicat a INTERINS

Nomenament d'interins

Mai 12, 2017
Nomenament d'interins

El Govern estatal pretén limitar a 3 anys el nomenament d’interinatges

Aquests dies s’està debatent al Congreso de los Diputados el projecte de Llei de Presupuestos Generales del Estado per al 2017, i que, hores d’ara, es troba en fase de presentació d’esmenes.

La UGT hem mantingut reunions amb els Grups Parlamentaris de Unidos Podemos, PP, PSOE i PDeCAT i, a banda de presentar esmenes relacionades amb apartats referents a qüestions retributives o de condicions laborals, els hem fet evident del perill que suposarà per a l’estabilitat dels interins l’article 19.2, que diu:

“... La durada del contracte o del nomenament no podrà ser superior a 3 anys, sense que puguin encadenar-se successius contractes o nomenaments amb la mateixa persona per un període superior a tres anys, circumstància aquesta que haurà de quedar degudament reflectida en el contracte o nomenament”.

Des de la UGT sempre hem defensat la consolidació dels llocs de treball i la reducció a la mínima expressió de la temporalitat, però des del moment que aquesta modalitat de contractació temporal existeix, la UGT ha de vetllar pels interessos d’aquests treballadors/es i el redactat d’aquest article atempta contra els drets del personal temporal, ja que podria provocar el cessament de personal interí, un cop transcorreguts 3 anys.

Del resultat de les reunions mantingudes per la UGT amb el grup parlamentari del PP, aquest ha introduït una auto esmena al text, que resol el problema només pel què fa a les contractacions del personal laboral temporal, especificant que la modalitat del contracte afectat per la limitació sigui per “obra i servei”.

La UGT ha comunicat al Govern estatal que el nou text presentat és insuficient i hem demanat o bé la supressió de qualsevol referència al personal interí o que s’especifiqui que aquesta limitació temporal només ha d’afectar als nomenaments recollits a l’article 10, lletra C, de l’EBEP, o sigui “nomenaments per a l’execució de programes de caràcter temporal”.

Salut,

UGTGENERALITAT

Barcelona, 12 de maig de 2017

Valorar aquest article
(8 vots)

ASSEGURANÇA SALUT AFILIATS

flyer ugt JOOMLA

AFILIA'T !!!